HTML

Edit és Gergő Kínában - Pekingtől Hongkongig

Friss topikok

  • jobbunko: ugy volt, hogy lesz meg poszt ... (2011.11.08. 13:13) Hongkong
  • hagyma8: a Pöttöm már smafu?! (2011.08.19. 16:48) Yangshuo
  • loranded: Gera: ja, nekem is folyton eszembe jutott ez a szám, de semmi másra nem emlékszem belőle én sem:) (2011.08.16. 15:39) Csengdu
  • Réker: Tényleg csodás ez az Avatar-vidék! a lebegőhegyek főleg. Külön öröm, h jól bírjátok az ételeket, d... (2011.08.16. 00:39) Zhingzjaijae
  • Réker: hihetetlen milyen jól kezditek kiismerni a "kínaiságot"! azért nem lennék kínai egyke, túl furi l... (2011.08.16. 00:34) Benyomasok 1

Címkék

Peking 1. Nap

2011.08.02. 16:11 loranded

Gergo csak remelte, hogy csak az utikonyvunk elavult es igazabol egy hipergyors vasuttal jutunk be a varosba es bar a neve ez volt, de sajnos nem. Reggel fel 7kor szallt le a repcsink es 9 korul ertunk a szallashoz, de mivel a szobank csak 3ra keszult el azt gondoltuk setalunk egyet, keresunk egy eldugott parkot es ejtozunk egy kicsit. Namost lehet, hogy Pekingben 22 millio kinai lakik, de hogy meg legalabb ketszer ennyi turistakent lepi el a varost az is biztos. Altalaban csoportosan kozlekednek es esernyo van a kezukben, ami persze napernyokent funkcional.

Nagyon viccesen hasznaljak, ha lemennek az aluljaroba osszecsukjak es addig nem mennek fel, ameddig ki nem nyilt ujra, mintha legalabbis dezsabol omlene az eso. Nem egy rossz latvany tobb tizezer esernyos kinai tuzo napsutesben. Ok az utcat mintegy masodik otthonuknak tekintik: ha megeheznek leulnek enni, ha almosak lefekszenek aludni, ha pisilniuk kell pisilnek. Igyekeztunk felvenni a ritmust - a pisilesen kivul - ugyhogy egy parkban az utolso szabad padra lecsapva szunditottunk egyet. Neha fel-fel ebredtunk a labunkban megbotlo kinaiaktol, de igy is jolesett. Nagyon szerettem volna megnezni a szembejovo vasutmuzeumot, ugyhogy hosszas konyorges utan Gergo vegul beadta a derekat es bementunk a 3 emeletes 18 fokra lehutott epuletbe, ahol volt szimulacio, 3D/-s vetites, meg minden ami kell. Metroztunk is, amit miutan kellokepp felkeszultunk lelkileg siman abszolvaltunk. Mondjuk az lehet, hogy soha nem fogom megerteni, hogy az ajtohoz legkozelebb allo, de leszallni egyaltalan nem kivano kinaiak miert esnek szivesebben majdnem hanyatt, minthogy egy pillanatra kilepjenek, hogy masok ki tudjanak szallni. Este elmentunk egy helyre vacsorazni, amit a varos legjobb ettermenek valasztottak es ha pekingi kacsa, akkor csakis itt. Es mennyire igazuk volt. Annyira nepszeru az etterem, hogy 40 percet kellett varni egy asztalra, de ez tokre nem volt para, mert egy uvegfalon keresztul lehetett nezni, ahogy a kacsak oriasi mennyisegben keszulnek. Orakig tudtam volna nezni (Gergo nem).

Az a lenyege ennek a kajanak, hogy a Peking kozeleben nevelt szeri tem olyan masfel kilos kacsak boreala levegot fujnak, ettol elvalik a husatol, igy a forro kemenceben valo sutes kozben ropogos lesz a bore. Miutan megvolt a levego fujkalas 3 napig erlel,ik oket mezes, ecetes pacban. Kb. Egy ora sutes utan meg megporkolik picit a langon, kifolyatjak belole a felesleges zsirt es mar mehet is a vendeg ele. Minden kacsahoz jar egy szakacs, aki szakszeruen felszeleteli a madarat, ami azt jelenti, hogy csakis a bore egy reszet es a bor alatti 1-2 mm-t, a tobbi husi megy a kukaba. A fo resze a dolognak az agyveloje - semmi kulonos, leginkabb a libamajhoz hasonlit, de az finomabb - es a ropogos szarnya.

A bor reszet cukorba martva kellett volna enni, de ez egyikunknek sem jott be annyira, ugyhogy inkabb beletettuk ezt is a mini palacsintaba es feltekerve ettuk. Annyira kulonlegesen finom kaja volt ez, hogy bar nem volt olcso - bar leginkabb Pekinghez kepest - muszaj volt ma is ott ennunk, vegulis ki tudja mikor lesz alkalmunk megint ilyen finomat enni.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://haromhetkinaban.blog.hu/api/trackback/id/tr473120488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loranded 2011.08.02. 17:08:29

Kepeket egyelore nem sikerult feltenni, hatha csengduban.

Saci-Gerianya 2011.08.02. 21:24:29

Kepzelem mennyit kellett neked gyozkodnod a Gergot a vasutmuzeum miatt! A pekingi kacsa etterem meg tok praktikus, mert igy boven volt idod kitanulni a receptet:) Legalabbis a leírasból ugy tunik. Ehhez kepest mi a sult kacsanak az utolso morzsajat is megesszuk, nem pazarlunk ugy,mint szegeny kinaiak.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2011.08.02. 22:27:38

a metrót most kivételesen nem gyujtottad fel? :P

hagyma8 2011.08.03. 11:31:54

azért használnak napernyőt, mert a kínaiak vámpírok. Köztudott...

SPetter 2011.08.03. 13:29:55

Gera, bevált a hasitasi? :)

loranded 2011.08.03. 15:19:36

@SPetter: Johogy bevalt, ov helyett is azt hordom:) Gera

AnnaShine 2011.08.03. 18:58:47

Kezd kicsit gasztroblogos irányt venni a dolog. Tetszik :) Szóljatok, ha csípős savanyú leveshez jutottatok. Kíváncsi vagyok, Gerának hogy tetszik :)

Réker 2011.08.03. 23:54:03

Köszi az érzékletes leírást, pár pillanatig valóban beleéltem magam, ahogy aluszkáltok a földön és belétek akadnak a kínai lábacskák, illetve a pekingi kacsa hangulata is tökéletesen átjött. Ezek szerint eddig még az ételekkel nem volt gáz, remélem ez így is marad. :-) Réker

Pist 2011.08.04. 14:40:56

Nekem ebből eszembe jutott egy film ötlet. Abban a pekingi kacsák akadnának belétek, és a napernyős kínaiak bőre alá fújnának levegőt, és pácolnák meg sütnék meg őket - megint csak a kacsák. A végén meg egy kacsa beleszeretne egy kínaiba, és megmentené a sütéstől, és boldogan élnének, míg meg nem halnak.
Most már csak egy producert kell találnom, akinek eladom az ötletemet.
süti beállítások módosítása